Styringsgruppen for prosjektet består av de to prosjekteierne, Jærmuseet og Randaberg kommune, i tillegg til representanter fra Kystverket Vest, Blue Planet, Rogaland fylkeskommune og Maritimt Forum for Stavangerregionen.
Litt mer om noen av deltakerne:
Kystverket har åtte driftsenheter: Fem regioner, rederlaget, beredskaps-senteret og hovedkontoret (i Ålesund). Etaten har cirka 50 operative enheter.
Kystverket har følgende overordnede mål: 1) Bidra til effektiv sjøtransport, inklusiv delmålet "Ta vare på, utvikle og formidle kystkulturen", 2) Sikre trygg ferdsel i norske farvann og havområder og 3) Hindre / begrense miljøskade som følge av akutt forurensning i norske havområder eller på norsk territorium. Totalt har Kystverket cirka 1000 medarbeidere, av disse er 700 i operativ virksomhet.
Blue Planet AS ble etablert i 2004, som et non-profit selskap, med formål om å bidra til å utvikle den globale akvakultur-industrien. Selskapet er blant annet eid av de større selskapene i næringen. Målet er å synliggjøre akvakultur som en bærekraftige og effektiv matpropduksjonen, som kan brukes til å møte en voksende verdensbefolknings matbehov. I 2009 overtok Blue Planet AS virksomheten i Biomarin Vekst.
Maritimt Forum for Stavangerregionen ble stiftet i 1997 og jobber for å fremme saker som den maritime næring og vår medlemsmasse mener er viktig. Rekruttering og kompetanseutvikling har tradisjonelt vært et viktig satsningsområde. Samtidig skal forumet være en nettverksarena hvor medlemmene kan møtes for diskutere næringspolitiske saker som angår dem og den maritime klyngen som helhet. Maritimt Forum ønsker å være en ressurs for alle som søker kunnskap om næringen – både lokalt og nasjonalt.